Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Majú históriu aj peniaze, no niečo im chýba: Kvarteto gigantov, ktoré sa nepredstaví v Lige majstrov

BRATISLAVA - Liga majstrov je najprestížnejšou európskou futbalovou súťažou, ktorá vám zaručí nielen večnú slávu, ale aj bohatstvo. Síce by ste si dnes za peniaze, ktoré získa víťaz, nekúpili ani jedného Gonzala Higuaína, ale peniaze sú to stále slušné.
Zdroj: worldsoccertalk.com
Zdieľajte:

Okrem toho je to aj šialenstvo – ľudia sa pretekajú, kto získa lístok na Bayern Mníchov vs. Atlético Madrid, fanúšikovia sú ochotní cestovať tisícky kilometrov za svojím tímom a poľská Legia predáva vstupenky na svoje domáce zápasy aj za viac ako 1000 eur. Pozrite si však mená štyroch veľkoklubov, ktoré sa sem nedostali a v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži budú chýbať.

4. Ajax Amsterdam

Tridsaťtrinásobný holandský majster sa v tejto sezóne Ligy Majstrov nepredstaví. Krajina tulipánov tam má iného zástupcu – PSV Eindhoven. To však Ajaxu veľkú radosť nerobí, pretože pozerať sa na svojho odvekého rivala, ako si užíva zápasy najprestížnejšej súťaže, nie je nič príjemné. Ajax vyhral Ligu majstrov už 4-krát, posledný triumf bol v sezóne 1994/95, no dnes si môžete kúpiť vstupenky na Ajax Amsterdam iba v Európskej lige.

3. AC Miláno

Osemnásťnásobný taliansky majster sa v Lige majstrov nepredstaví ani v sezóne 2016/17. Klub prežíva aktuálne zlé obdobie a uvidíme, či sa po zmene majiteľa vyšplhá opäť na vrchol. AC Miláno triumfovalo v Lige majstrov až neuveriteľných 7-krát. Svoj posledný ušatý pohár dvíhali hráči Rossoneri nad hlavu v sezóne 2006/07, keď v aténskom finále zdolali FC Liverpool 2:1 a odplatili LFC krutú prehru z Istanbulu. Práve LFC sa totiž v roku 2005 proti AC podaril legendárny obrat z 0:3 na 3:3 a neskôr uspieť v penaltovej lotérii. Ak by ste si však chceli kúpiť lístky na zápasy AC Miláno aspoň v Európskej lige, máte smolu – klub sa nedostal ani sem.

2. Chelsea Londýn

Päťkrát sa Chelsea podarilo získať domáci titul, no 4-krát až po tom, čo do klubu vstúpil Roman Abramovič. Víťaz Ligy majstrov zo sezóny 2011/12 sa však nekvalifikoval do tejto súťaže hlavne kvôli mizerným výsledkom, ktoré The Blues predvádzali pod taktovkou José Mourinha. Každopádne, londýnsky klub má šancu na reparát s Antoniom Contem na lavičke, aby sa v tejto futbalovej smotánke predstavil aspoň v ďalšej sezóne.

1. Manchester United

Jeden z najbohatších klubov na svete sa nedokázal prebojovať do Ligy majstrov aj kvôli neatraktívnemu futbalu Louisa van Gaala. Dvadsaťnásobný anglický majster v tejto sezóne už aj s José Mourinhom na lavičke a Zlatanom Ibrahimovičom na hrote sa bude po dvojročnej odmlke snažiť dostať späť medzi najlepšie tímy Európy. Trojnásobný víťaz Ligy majstrov bude určite chýbať miliónom priaznivcom, a tak sa The Devils budú musieť odčiniť svoje zaváhanie kvôli nim a aj kvôli sponzorom. 

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články