Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Weiss mohol hrať v hviezdnej Premier League, no ponuku zmietol zo stola: Toto je dôvod!

BRATISLAVA - Azda jeden z najväčších talentov slovenského futbalu Vladimír Weiss mladší, ktorý je synom úspešného slovenského kormidelníka Vladimíra Weissa staršieho, mohol pôsobiť v slávnej Premier League, no nestalo sa tak. Dôvod odmietnutia ponuky anglického klubu je prostý.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ako najpravdepodobnejší dôvod odmietnutia tímu zo slávnej anglickej ligy sa javia byť peniaze. Talentovaný Slovák si v Katare zvykol na finančné prostriedky bohatých šejkov a Evertonu sa ho vykúpiť nepodarilo. Anglický klub, ktorý v ňom videl vhodnú posilu do ofenzívnych radov, mu síce ponúkal menej peňazí, ale určite kvalitnejšie prostredie a podmienky na rozvoj futbalového talentu. A z Premier League by mohla cesta Weissa pokračovať do ešte slávnejších klubov. Slovák, ktorý má všetky predpoklady na to, aby sa stal jedným z najlepších záložníkov v Európe, však ponuku rezolútne odmietol.

Prečítajte si tiež: Gól je pre Weissa iba bonus: Som rád, že tu boli moji rodičia

Zlé hlasy hovoria, že kľúčovým faktorom nemusia byť peniaze, ale jednoducho strach Slováka popasovať sa o miesto na výslní s elitnými hráčmi, ktorých je v Premier League naozaj veľa. Predsa len, konkurencia v exotickom Katare je na oveľa nižšej úrovni.

Weiss do anglického Manchestru City prestúpil v roku 2009 z bratislavského Interu. Lenže hneď potom sa z obávaného slovenského kanoniera stal neškodný hráč, ktorý razom už nenaháňal strach súperovým obrancom. Navyše za prvý tím Citizens nastúpil iba jediný raz, keď si pripísal na konto 20 minút. Tímu z Manchestru sa síce upísal na tri roky, lenže v drese Citizens už nenastupoval a častejšie chodil po hosťovaniach. Ani na tých všal Weiss príliš nepresvedčil, a tak sa cez taliansku Pescaru a grécky Olympiacos dostal do Kataru, kde sa stal hviezdou a evidentne sa mu tam zapáčilo. Bodaj by nie, nízka konkurencia a rozprávkový plat tunajších šejkov sú veľkým lákadlom pre každého a navyše tu na rozdiel od pôsobenia v Anglicku aj pravidelne hráva. Rodák z Bratislavy po pôsobení v Lekhwiya SC (2014-2016) zamieril do konkurenčného tímu Al-Gharafa. Tam je spokojný až natoľko, že s ľadovým pokojom mohol odmietnuť tím hviezdnej anglickej Premier League, ktorý je snom nejedného futbalistu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články