Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slováci v infarktovom závere vybojovali postup do osemfinále ME

SZÉKESFEHÉRVÁR - Slovensko si vybojovalo postup zo základnej skupiny.
Zdroj: TASR - ilustračná
Zdieľajte:

Slovenskí reprezentanti v malom futbale prehrali vo svojom poslednom zápase v základnej skupine na ME 2016 v maďarskom Székesfehérvári s Bosnou a Hercegovinou 2:3, no aj napriek výsledku postupujú do osemfinále.

Zápas, v ktorom slovenskí futbalisti bojovali o postup zo skupiny, sa od úvodu hral v opatrnom tempe. V 12. minúte predviedol Harag výborný zákrok, po následnej komunikačnej kolízii s obranou sa k strele dostal Jukič a krížnou strelou otvoril skóre. O dve minúty sa sám na bránu rútil Vangel, v súboji zoči-voči len nastrelil gólmana Filipoviča. Tri minúty po zmene strán vyrazil Milanovičov priamy kop Harag len pred seba, tam sa ocitol Jukič, ktorý zblízka nedal nášmu gólmanovi šancu. Netrvalo dlho a lopta sa opäť trepotala v slovenskej sieti, prudkou strelou z polovice ihriska skóroval Vujica. Slováci potrebovali na postup streliť Bosniakom dva góly. Šesť minút pred koncom sa do lopty oprel Kučera a bombou z polovice nedal gólmanovi šancu. Postupový gól strelil v 36. minúte kapitán Félix. Slovensko tak spolu so svojim dnešným súperom postupuje do osemfinále a zajtra ich čaká Nemecko.

Priame prenosy zápasov Slovenska vysiela televízia DigiSport, všetky duely nájdete aj na YouTube.

miniEURO - skupina H:

Slovensko - Bosna a Hercegovina 2:3 (0:1)

Gól: 34. Kučera, 36. Félix - 12.,23. Jukič, 25. Vujica

Zostava SR: Harag, Kapičák - Bednár, Kučera, Szabo, Milota, Vangel, Hvízdoš, Félix, Ryban, Krempaský, Caňo, Uhliarik. Tréner: Milan Bagin

Ďalší program SR:

26.8. o 14:00 osemfinále: Slovensko - Nemecko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články