Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 najbizarnejších dôvodov, pre ktoré futbalisti ukončili kariéru

Top
BRATISLAVA - Pre mnohých je život profesionálneho futbalistu splneným snom. Pár hráčov však prišlo k poznaniu, že v inej sfére im môže byť lepšie a aj preto ukončili niektorí kariéru z naozaj bizarných dôvodov.
Zdroj: vg247.com
Zdieľajte:

Carlos Roa - Skončil, pretože si myslel, že sa blíži koniec sveta

Roa patril medzi najlepších argentínskych brankárov, na MS 1998 vychytal v penaltovom rozstrele Anglicko. V tom istom roku získal Zamora Award pre najlepšieho gólmana v Španielsku. O rok neskôr vyhlásil koniec kariéry. Veril tomu, že sa blíži koniec sveta, dokonca sa vzdal mäsa a sústredil sa na meditáciu. Neskôr sa k futbalu vrátil, no do tak skvelej formy sa už nikdy nedostal.

Chase Hilgenbrick - Skončil, aby sa mohol stať katolíckym kňazom

Svoju profesionálnu kariéru odštartoval v Čile potom, čo ho nedraftovali do MLS. Počas pobytu v Južnej Amerike často navštevoval miestne kostoly. Keď sa konečne dostal do americkej Major League Soccer a odohral pár zápasov za New England zistil, že jeho cestou je spiritualita. Vo veku 26 rokov ukončil kariéru futbalistu a odišiel na univerzitu Mount St. Mary´s v Emmitsburgu, kde vstúpil do semináru a stal sa kňazom. V súčasnosti pôsobí Otec Chase v St John´s Catholic Newman Center v Champaigne.

Jordan Seabright - Skončil, aby sa stal predajcom áut

Kariéru rozbiehal v Torquay United, v piatej divízii, no odohral iba sedemnásť zápasov. Mal len 20 rokov, keď sa rozhodol zavesiť rukavice na klinec. Seabright sa rozhodol zamestnať vo firme Poole Audi a stal sa predajcom automobilov. Po ukončení kariéry prezradil, že futbal ho už nenapĺňal a bola to pre neho skvelá príležitosť vrátiť sa domov a pracovať v dobrom prostredí.

Wendell Lira - Skončil, aby rozbehol svoju kariéru profesionálneho hráča PC hry FIFA

V roku 2015 získal Cenu Ferenca Puskása, ktorú udeľuje FIFA za najkrajší gól roka, pričom porazil hviezdy Lionela Messiho a Carlosa Teveza. V júly tohto roku oznámil 27-ročný futbalista koniec futbalovej kariéry na trávniku a presunul sa za počítač. Lira sa stal profesionálnym hráčom počítačovej hry FIFA, jeho snom je účasť na majstrovstvách sveta a svoje umenie chce ukazovať fanúšikom aj cez svoj vlastný YouTube kanál.

Rora Allen - Skončil, aby mohol sledovať kriketové zápasy v Austrálii

Allen bol svojho času najdrahším hráčom Portsmouhtu, z Tottenhamu prišiel za 1 milión libier. Bývalý reprezentant do 21 rokov sa rozhodol skončiť s futbalom, aby mohol sledovať kriketovú sériu The Ashes medzi Anglickom a Austráliou. Svoj zážitok neskôr opísal ako "úžasnú skúsenosť, napriek výsledku." Anglicko prehralo sériu the Ashes 4:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportskeeda.com

Diskusia

Podobné články