Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Pamätná noc Artmedie: Pred 11 rokmi zničila hviezdny Celtic

BRATISLAVA - Dnes uplynulo presne 11 rokov od veľkého víťazstva Artmedie Bratislava nad slávnym škótskym Celticom Glasgow.
Zdroj: dailyrecord.co.uk
Zdieľajte:

Futbalová Artmedia sa v prvom predkole Ligy majstrov 2005/06 poriadne natrápila s kazašským Kairatom Almaty. O jej postupe rozhodol až v posledných sekundách predĺženia odvetného duelu obranca Pavol Staňo. Bratislavský klub tak postúpil a v ďalšom predkole ho čakala prekážka z rangu najťažších - slávny škótsky veľkoklub Celtic Glasgow.

Pre hosťujúceho trénera Gordona Strachana to bola premiéra na lavičke "Keltov" v európskych pohároch a Artmedia mu z nej spravila nočnú moru. Hlavné mesto malo za sebou tropický deň a tomu zodpovedal aj prvý polčas. V úvode zápasu sa súperi spoznávali, no slovenský šampión sa postupne osmelil, vytvoril si územnú prevahu a dve minúty pred odchodom do šatní udrel. Kozák skvostne vysunul Vaščáka a nádhernú akciu zakončil do prázdnej brány Halenár.

Celtic sa pokúšal vyrovnať a po desiatich minútach pohrozil strelou vedľa Hartson. Hostia gól nedali a tak prišiel trest! Kozák vysunul Halenára, ten nezištne vrátil prvopolčasovú gólovú prihrávku Vaščákovi a Artmedia viedla o dva góly. Najkrajší moment zápasu však mal ešte len prísť. Aktívny Jano Kozák našiel svojim rohom Halenára, ktorý exportným volejom spoza šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Ďalšia radosť nenechala na seba dlho čakať. O dve minúty sa striedajúci Mikulič dostal cez krajana Vargu a presnou strelou zvýšil na 4:0. Senzáciu dokonal v nadstavenom čase Juraj Halenár, ktorý zavŕšil svoj hetrik.

Vyše 17-tisíc fanúšikov na Tehelnom poli videlo rozprávku Weissovho tímu. V odvete Celtic takmer vrátil súperovi požičané. V kotli Celtic Parku dokázal takmer nemožné, no výhra 4:0 nestačila ani na prípadné predĺženie a Artmedia tak spravila ďalší krok na ceste do skupinovej fázy.

Artmedia Bratislava - Celtic Glasgow 5:0 (1:0)

Góly: 43., 76. a 90.+ Halenár, 57. Vaščák, 78. Mikulič. ŽK: 60. S. Petrov, 65. Balde. Rozhodoval: Dereli (Tur.), 17 632 divákov

Artmedia: Čobej - Kotula, Debnár, J. Ďurica, Tchuř (84. P. Staňo) - Borbély - Vaščák (72. Mikulič), J. Kozák, Fodrek - Obžera (76. Burák), Halenár

Celtic: Marshall - Telfer, Balde, Varga, M. Camara - S. Petrov, Sutton (17. McGeady), Lennon, Thompson (67. Aliadeire) - Žurawski (60. Maloney), Hartson

Tréner Artmedie Vladimír Weiss prirovnal výhru z Tehelného poľa za krásny sen. Vyzdvyhol fantastický výkon svojich hráčov, ktorí zaskočili favorizovaného súpera. "Pri všetkej skromnosti sme si pred zápasom verili, lebo som vedel, že Celtic nie je v optimálnej forme a môžeme ho zdolať," vyjadril sa po zápase kouč, ktorému sa v tom lete podaril skvelý nákup. Z konkurenčného Interu doviedol za Starý most útočníka Juraja Halenára, ktorý vo svojom druhom zápase za Artmediu hetrikom zostrelil Celtic. "Celé mužstvo hralo excelentne, no keď dá niekto Celticu tri góly ako Halenár, je to niečo výnimočné. Naša investícia sa vyplatila, Juraj má predpoklady na to, aby z neho vyrástol veľký futbalista," povedal na margo hrdinu zápasu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články