Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mak urobil prvé rozhodnutie: V Zenite nadviaže na tradíciu Aršavina či Hulka

PETROHRAD - Ofenzívny stredopoliar Róbert Mak si už v jeho novom klube zvolil číslo na drese Zenitu Petrohrad.
Zdroj: fc-zenit.ru
Zdieľajte:

Vybral si číslo 29, ktoré v minulosti nosili hviezdy kalibru Andreja Aršavina, Hulka, Alexeja Lazareva či Salomona Rondona.

Ofenzívny krídelník odišiel po dvoch rokoch z gréckeho PAOK Solún, jeho výkony na majstrovstvách Európy zaujali tretí tím ruskej Premier League Zenit Petrohrad. Ten podľa ruských médií zaplatil za slovenského reprezentanta 3,5 milióna eur.

"Ďakovali mi za tie dva roky v ich klube. Želajú mi, aby sa mi darilo aj v Zenite. A boli by veľmi radi, keby som sa ešte vrátil do PAOK-u," povedal Mak o odchode zo Solúna pre svoju oficiálnu stránku.

V novom pôsobisku sa postupne zoznamuje s klubovým zázemím, ktoré je podľa neho na vysokej úrovni: "Cez víkend som trénoval individuálne, no od pondelka som sa zapojil do tréningového procesu s tímom. Postupne spoznávam tento veľkoklub. Tréningové centrum majú na vysokej úrovni. Konkurencia v tíme je veľká. Verím, že sa dostanem do základu a budem pravidelne hrať. Teším sa na ďalšie výzvy."

Jeho účasť v úvodnom zápase novej sezóny proti Lokomotivu Moskva je zatiaľ v rovine teórie. "Neviem, či sa dovtedy aj papierovo zrealizuje môj prestup," vyjadril sa Mak, ktorý nebude obliekať v Petrohrade dres s číslom jedenásť, ale nakoniec sa rozhodol pre 29-ku.

"Do dvadsiatky nebolo žiadne voľné číslo. Tak som si vybral 29-ku. Prečo? 29. januára sa narodil môj mladší syn Alexej. A na druhý deň som dal gól. Verím, že 29-ka mi prinesie šťastie," vysvetlil svoje nové číslo na drese Mak.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, fc-zenit.ru

Diskusia

Podobné články