Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Definitíva: Mak sa vydáva na východ, bude pokračovať v Škrtelových stopách

PETROHRAD - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak v piatok prestúpil z PAOK Solún do ruského Zenitu Petrohrad.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Robo dnes absolvoval lekársku prehliadku, ktorá dopadla na výbornú. Vzápätí podpísal štvorročnú zmluvu so špičkovým ruským klubom," povedal riaditeľ CSM Agency a hráčsky agent Juraj Vengloš.

O dvadsaťpäťročného krídelníka sa zaujímali aj ďalšie kluby. "Rozhodol sa pre Zenit, ktorý je pravidelným účastníkom Ligy majstrov, alebo Európskej ligy. Je to veľký transfer. Robo bude mať konkurenciu, ale som presvedčený, že sa presadí a bude patriť ku kľúčovým hráčom tímu," dodal Vengloš, ktorý bol v minulosti pri prestupoch Martina Škrtela a Tomáša Hubočana do Zenitu.

"Najprv by som rád poďakoval PAOK-u Solún za všetko. V gréckom tíme som sa cítil výborne. Prestup do Zenitu beriem ako posun v mojej kariére. Som veľmi šťastný, že som podpísal zmluvu s Petrohradom. Martin Škrtel a Tomáš Hubočan tu zanechali významnú stopu. Verím, že aj ja urobím v Zenite dobrú reklamu pre slovenský futbal. Urobím maximum, aby som svojím výkonom potešil priaznivcov Zenitu," povedal Mak.

Cez víkend bude v Petrohrade trénovať individuálne, keďže Zenit nastúpi v sobotu v Moskve na duel ruského Superpohára. Od pondelka sa pripojí k svojmu novému mužstvu.

Prestupová čiastka za člena reprezentačného tímu, ktorý sa predstavil na nedávnych majstrovstvách Európy vo Francúzsku, je podľa ruských médií 3,5 miliónov eur. O reprezentačného krídelníka sa zaujímal aj belgický Anderlecht Brusel.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články