Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

ME WU19: Slovenky s ďalším debaklom, poznáme už aj semifinalistky

SENEC - ME hráčok do 19 rokov pokračovali zápasmi druhého hracieho dňa.
Zdroj: TASR/archívna - zostava SR proti Holandsku
Zdieľajte:

Futbalistky Slovenska do 19 rokov prehrali aj vo svojom druhom vystúpení na domácich ME tejto vekovej kategórie. V piatkovom súboji v NTC Senec nestačili na Francúzsko a po prehre 0:6 im v tabuľke A-skupiny patrí posledná štvrtá priečka. Favorizované družstvo z krajiny galského kohúta strelilo všetky góly po zmene strán, hetrikom sa blysla striedajúca Marie-Antoinetteová Katotová.

Domáce sa však súpera zvučného mena nezľakli. V prvom polčase hrali odvážne, kvalitu nahrádzali bojovnosťou a vysunutým pressingom komplikovali favoritkám snahy o kombinácie. Neopakoval sa tak scenár z prvého zápasu, v ktorom za prvých 20 minút prehrávali 0:3. Do vyloženej šance sa Francúzky dostali až po polhodine hry, keď Mateová našla prihrávkou v šestnástke úplne voľnú Morroniovú, ale tá voči Chládekovej zaváhala a bránu prestrelila. Zverenky kouča Petroviča mohli otvoriť skóre v 36. minúte zo štandardnej situácie, Chavasová však nemala s pokusom kapitánky Moťovskej väčšie problémy. Slovenky záver úvodnej 45-minútovky ustáli a do šatní odchádzali s priaznivým výsledkom.

Nezvládli však nástup do druhého polčasu. Za štyri minúty dostali tri góly a bolo po ich nádejach. Francúzky profitovali z ťahu svojho trénera Eyquema, ktorý cez prestávku zaradil do hry Katotovú. Vysoká útočníčka za 23 minút zaznamenala hetrik, efektná bola najmä jej spolupráca s Morroniovou. Svojím tretím gólom zvýšila už na 5:0, medzitým skórovali aj Morroniová a Mateová. Francúzky následne zvoľnili tempo, napriek tomu pridal aj šiesty presný zásah, ktorého autorkou bola Delphine Cascarinová. A po výsledku 6:0 zaznamenali prvý triumf na turnaji. Slovenky stratili šancu na postup do ďalších bojov, s turnajom sa rozlúčia v pondelok súbojom proti Nórsku.

_______________________________________________________________________

Druhý zápas skupiny A postavil proti sebe dva úspešné tímy z 1. kola. V úvode sa na štadióne v Zlatých Moravciach hral aktívny, útočný futbal. Prvú veľkú príležitosť si v polovici prvého polčasu vypracovali Holanďanky. Nórska obrankyňa Sandová podbehla nakopávanú loptu, tá sa dostala ku Admiraalovej, ktorej nebezpečnú strelu vyrazila Norströmová na roh. V 35. minúte sa muselo nórska gólmanka opäť obracať, keď zneškodnila nebezpečnú hlavičku Folkertsmovej. Na úvodný gól sa čakalo až do 56. minúty. Skrumáž v malom vápne Nórska využila najlepšie Folkertsmová, ktorá dopravila loptu do siete. O pätnásť minút neskôr sa v príležitosti ocitla Syrstad Engenová, ktorej pokusu zo šiestich metrov chýbala väčšia razancia. Ďalších gólov sa 426 divákov nedočkalo a Holanďanky tak so šiestimi bodmi kraľujú skupine A.

A-skupina (Senec, Zl. Moravce):

Slovensko - Franúczsko 0:6 (0:0)

Góly: 49., 53. a 68. Katotová, 51. Mateová, 65. Morroniová, 90. D. Cascarinová

Slovensko: Chládeková - Kulová, Deszathová, Moťovská, Tóthová (81. Košlabová) - Kovaľová - Fabová, Šurnovská (77. Švecová), Mikolajová, Briššová (66. Havranová) - Lišková

Francúzsko: Chavasová - Dechillyová, De Almeidová (66. Mansuyová), Couturierová, Grebovalová - Legroutová (48. Katotová), Geyorová, Thibaudová (73. Cleracová) - D. Cascarinová, Mateová, Morroniová

Holandsko - Nórsko 1:0 (0:0)

Gól: 56. Folkertsmová

B-skupina (Myjava, Senica)

Španielsko - Rakúsko 4:0 (2:0)

Góly: 5., 29. Sánchezová, 69. Garcíová, 83. Bonmatiová

Nemecko - Švajčiarsko 2:4 (1:1)

Góly: 3. Sandersová, 70. Freigangová - 6. Mégrozová, 64., 72. Surdezová, 90.+ Zehndrová

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články