Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

AKTUÁLNE! Prestup leta vo Fortuna lige: Bero opúšťa Trenčín

TRENČÍN - Slovenský futbalový reprezentant Matúš Bero prestúpil vo štvrtok z AS Trenčín do tureckého klubu Trabzonspor.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po transferoch Lászlóa Bénesa, Tomáša Hubočana a Martina Škrtela ide o ďalší úspešne zrealizovaný letný transfer Stars&Friends, informovala TASR táto zastupiteľská agentúra.

Prestup zrealizoval hráčov agent Karol Csontó. O odchode reprezentanta do 21 rokov, ktorému ušla nominácia na EURO 2016 do Francúzska, sa hovorilo už od zimného prestupového obdobia. Bero však ešte stihol Trenčínu výrazne dopomôcť k zisku druhého titulu majstra vo Fortuna lige, keď sa stal jej najlepším strelcom.

"Trabzonspor Matúša už dlhšie sledoval. Je to klub, ktorý neustále napreduje a podporuje rozvoj mladých hráčov. Rokovania s ním boli veľmi rýchle a priame. Pri Matúšovom transfere sme však museli brať do úvahy aj finančné požiadavky AS Trenčín, ktoré boli nad rámec ponúk z klubov nemeckej Bundesligy či z Belgicka, s ktorými sme tiež rokovali," vyjadril sa Csontó.

"Moje pocity z tohto transferu sú fantastické. Je to môj prvý veľký prestup a momentálne ho radím na popredné miesto v mojej futbalovej kariére. Verím, že práve tento transfer je mojím prvým veľkým krokom do sveta medzinárodného futbalu, kde sa budem môcť hráčsky rozvíjať a napredovať stále ďalej. Viem, že o mojom prestupe sa už dlhšie rokovalo aj s inými klubmi, no Trenčín mal jasnú predstavu o podmienkach môjho transferu a ja som veľmi šťastný, že práve taký veľkoklub, akým Trabzonspor je, ich dokázal naplniť," povedal na margo prestupu Bero.

"Matúšov odchod počas tohto prestupového obdobia bol už po skončení uplynulého ročníka takmer istý. My sme radi, že napokon nám pomohol k postupu cez Olimpiju Ľubľana a trénerom bude k dispozícii na ďalšie zápasy predkôl Ligy majstrov," povedal pre klubový web generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček a dodal: "Bero dosiahol v slovenskej lige veľa. Vzhľadom k svojmu veku sa potrebuje vo svojej kariére posunúť o krok ďalej. Bol spokojný s ponukou tureckého klubu, ktorá je zaujímavá aj pre nás. Preto sa rozhodol akceptovať tureckú cestu. Záujem Trabzonsporu bol naozaj veľký. Pre ich trénera to bola priorita prestupového obdobia a rovnako to vnímal aj samotný Matúš. Pri prvých krokoch v novom prostredí to môže byť dobrá východisková pozícia. Veríme, že mu to pomôže aj k posunu do reprezentácie," doplnil Rybníček.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články