Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zlatan Ibrahimovič potvrdil prestup do nového pôsobiska!

MANCHESTER - Nový tím Zlatana Ibrahimoviča je známy!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Švédsky futbalový kanonier Zlatan Ibrahimovič prestupuje do Manchestru United.

Verejnosti to oznámil sám hráč, ktorý na svoj oficiálny profil na sociálnej sieti facebook zavesil znak "červených diablov" so slovami: "Je čas oznámiť to svetu. Moja najbližšia destinácia je Manchester United."

Tridsaťštyriročný útočník príde na Old Trafford z parížskeho Saint-Germain, za ktorý odohral v lige 122 zápasov a strelil 113 gólov. Predtým pôsobil v oboch milánskych veľkokluboch, Barcelone, Juventuse, Ajaxe a kariéru odštartoval v rodnom Malmö.

V Manchestri sa stretne opäť s portugalským trénerom Josem Mourinhom, s ktorým pracoval už v Interi Miláno. O jeho príchode do klubu sa hovorilo dlho a podľa medializovaných správ sa jeho poradca dohodol s "červenými diablami" na jednoročnom kontrakte už na začiatku ME vo Francúzsku.

Na nich sa Ibrahimovičovi nedarilo, keď nestrelil ani gól a Švédsko nepostúpilo zo základnej skupiny. Po prehre 0:1 s Belgickom ukončil reprezentačnú kariéru. Za "Tre Kronor" odohral 116 zápasov, v ktorých zaznamenal rekordných 62 gólov.

S PSG vyhral štyri ligové titul v rade, celkovo počas KARIÉRY nazbieral 13 ligových trofejí a ďalšie v rôznych pohároch. V 677 zápasoch, na ktoré od začiatku svojej profesionálnej kariéry nastúpil, strelil 392 gólov. V uplynulej sezóne dal dokopy 50 presných zápasov, pričom v lige 38, čo sú rekordy PSG.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články