Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Islanďania prvýkrát otvorene o titule: Inšpirujú sa zázrakom sezóny

ANNECY - Reprezentácia Islandu by chcela na ME zopakovať úspech anglického Leicesteru z Premier League.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na EURO cestovali v pozícii obrovského outsidera, no po pondelňajšom osemfinálovom víťazstve nad Anglickom už majú vyššie ambície. Nečakanú cestu európskym šampionátom vo Francúzsku by radi dotiahli až do víťazného konca. Inšpirovať sa chcú Leicesterom, ktorý senzačne vyhral anglickú Premier League.

"Chcel by som, aby to skončilo ako s Lesicsterom. Myslím, že v oboch mužstvách je rovnaký tímový duch. Obaja využívame svojich silných stránok, sme ochotní pracovať jeden za druhého," prezradil jeden z dvojice trénerov Heimir Hallgrímsson.

Pred štvrťfinálovým zápasom proti Francúzsku je ostrovný tím v rovnakej pozícii ako proti Anglicku. "Všetok tlak bol na nich. Trochu sa nám vysmievali pred zápasom, ale my sme nemali čo stratiť. Keď idete do zápasu v tomto rozpoložení, môžete predviesť svoje maximum. A rovnako do bude aj s Francúzskom," povedal Hallgrímson. "Nebudeme pod tlakom celého futbalového sveta, že musíme vyhrať. Chceme vyhrať, ale nie je to nezbytne nutné. To je pre nás obrovská výhoda," dodal.

V islandskej reprezentácii nepoľavujú z nárokov na futbalistov ani po pamätnom víťazstve 2:1 nad Anglickom v osemfinále majstrovstiev Európy. Jeden z trénerov Lars Lagerbäck kritizoval hráčov, ktorí sa neskoro dostavili na večeru. "Bolo to z ich strany neporiadne. Povedali sme hráčom, aby si nemysleli, že zdolali horu, keď porazili Anglicko. Na ihrisku aj mimo neho musia byť stopercentní profesionáli. Nejde však o nič závažné, pokiaľ nie je meškanie príliš veľké, sme flexibilní," prezradil Lagerbäck.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.blesk.cz

Diskusia

Podobné články