Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mladík v základe prežil krst ohňom: Videl som, ako ostatní na sebe makajú

LILLE - Hoci vekom mladý, v osemfinále EURO 2016 proti Nemecku patril v slovenskom mužstve k tomu najlepšiemu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Debutant na turnaji síce prehral s majstrami sveta jasne 0:3, ale defenzívny stredopoliar Milan Škriniar, inak hrajúci na poste stopéra, naznačil v nedeľňajšom zápase sľubnú perspektívu. Dvadsaťjedenročný hráč talianskej Sampdorie Janov odohral vo Francúzsku 102 minút v dvoch zápasoch a verí, že mu štart na šampionáte pomôže aj v klube, v ktorom doposiaľ dostával minimum príležitostí.

Bývalý hráč MŠK Žilina prijal informáciu, že ho tréner Ján Kozák pošle proti obrovskému favoritovi do základu, sústredene. "Bol som šťastný, že som dostal šancu, o to lepšie, že od začiatku. Snažil som sa ju využiť, snažil som sa sústrediť na môj výkon a pokyny, ktoré som mal plniť na ihrisku. Sčasti sa mi to darilo, sčasti nie. Mrzí nás, že sme nedosiahli výsledok, ktorý sme pred zápasoch chceli," hodnotil v mixzóne po súboji v Lille Škriniar a o pokynoch, ktoré mu naordinoval kouč s nadhľadom doplnil: "Dal mi taktické pokyny, že mám vykrývať priestor medzi Martinom Škrtelom a Janom Ďuricom. Hrať proti Nemcom bol výborný pocit, ale ja som sa sústredil hlavne na seba, na môj výkon, aby som čo najviac pomohol mužstvu. Ťažko sa mi to hodnotí, ja som sa cítil na ihrisku dobre, ale prehrali sme. Takže môj výkon v podstate nič neznamenal."

Reprezentant do 21 rokov, ktorý má s koučom Pavlom Hapalom i celým tímom výborne rozbehnutú aj kvalifikáciu na ME tejto vekovej kategórie verí, že zápasy a celá účasť na turnaji ho v kariére katapultujú na vyšší level.

"Verím, že áno. Každý jeden zápas, či už som hral alebo pozeral, mi dal veľmi veľa z hľadiska práce, čo môžem ešte robiť na sebe navyše. A zdokonaľovať sa. A najmä som sa snažil brať si príklad z chalanov v kabíne. Na každodenných tréningoch aj v tom osobnom kontakte som videl, ako sa chlapci správajú a ako tvrdo na sebe makajú. To bežný človek nevidí. Aj na majstrovstvách Európy, makali každý deň, nik si sem neprišiel oddýchnuť. Každý deň robili maximum, aby sa pripravili na každý zápas," povedal.

Škriniarove vystúpenia vzbudili ohlas aj v jeho klube. "Písalo mi samozrejme aj pár ľudí z Talianska, ani som to ešte nestihol poriadne popozerať a odpísať. Ale som rád za podporu, či už zo Slovenska alebo Talianska. Verím, že budem napredovať ďalej v mojej kariére. Dúfam, že aj v klube to bude už len lepšie a lepšie. Veď každý si želá hrať čo najviac a na ihrisku stráviť čo najviac minút. Verím, že to teraz Sampdorii na mňa zmení pohľad. Uvidíme," uzavrel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články