Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najhoršia jedenástka ME: Hviezdny kanonieri, anglické pušky aj Čech

BRATISLAVA - Prestížny futbalový magazín FourFourTwo vybral najhoršiu jedenástku skupinovej fázy tohtoročného šampionátu. A vo výbere nájdeme naozaj veľké mená.
Zdroj: TASR - koláž FS
Zdieľajte:

BRANKÁR

Salvatore Sirigu (Taliansko)

Dvojka za legendárnym Gianluigi Buffonom dostala šancu v poslednom zápase proti Írsku. Lenže Sirigu sa šance nechytil, naopak na jeho vrub ide jediný gól zápasu a navyše dostal aj žltú kartu. Bez ohľadu na to, kam to Taliansko na ME dotiahne, šanca, že sa Sirigu ešte dostane do bránky je mizivá.

OBRANA

Gokhan Gonul (Turecko)

Turecký obranca sa na turnaji neukázal ako ideálny hráč do kombinácie. Proti Chorvátom mal bilanciu presných prihrávok 71%, v zápase proti Česku dokonca len 68%. V defenzíve prepadal, v ofenzíve nebol výrazný.

Aleksandar Dragovic (Rakúsko)

V prvom zápase proti Maďarsku bol vylúčený a keď sa vrátil na duel s Islandom, nepremenil za stavu 0:1 penaltu. Rakúsko, ktoré mohlo byť prekvapením turnaja, cestuje domov. A Dragovic by najradšej na EURO čo najrýchlejšie zabudol.

Lorik Cana (Albánsko)

Zatiaľ čo Albánsko na turnaji príjemne prekvapilo, kapitán tímu sklamal. Skúsený obranca sa nechal vylúčiť už po 36 minútach prvého zápasu so Švajčiarskom a do zostavy sa už nevrátil.

David Limberský (Česko)

Proti Španielsku mal chabú 54% úspešnosť prihrávok, Chorváti práve po jeho ľavej strane podnikali jednu nebezpečnú akciu za druhou. Skúsený obranca už evidentne nestíhal, a tak si posledný zápas v skupine odsedel na lavičke náhradníkov.

ZÁLOHA

Andrij Jarmolenko (Ukrajina)

Ukrajina na ME sklamala a to hlavne aj kvôli biednym výkonom svojich hviezd. Jarmolenko prišiel do Francúzska ako hráč, o ktorého bol v Európe záujem, no na šampionáte pôsobil nevýrazne a veľký prestup si zrejme nevybojoval.

Roman Neustadter (Rusko)

Rusi sa išli pretrhnúť, aby Neustadter, ktorý už nastúpil v dvoch priateľských zápasoch za Nemecko, dostal ruský pas a mohol reprezentovať "zbornú". Lenže jeho výkony boli sklamaním. Proti Slovensku striedal v polčase, na zápas s Walesom už ani nenastúpil.

Raheem Sterling (Anglicko)

Anglický rýchlik v prvých dvoch zápasoch sklamal a do tretieho zápasu proti Slovensku už ani nenastúpil. Síce sa dokázal dostať do zaujímavých pozícii, málokedy z nich niečo vyťažil. Lopta mu dosť často skôr prekážala.

ÚTOČNÍCI

Harry Kane (Anglicko)

Podobne ako Sterling bol kanonier Harry Kane v prvých dvoch zápasoch veľkým sklamaním a do posledného duelu vôbec nenastúpil. Navyše ho tréner Hodgson vystriedal cez polčas zápasu s Walesom a až potom dokázali Angličania duel otočiť. Mimochodom, skórovali striedajúci útočníci Jamie Vardy a Daniel Sturridge.

Robert Lewandowski (Poľsko)

Zatiaľ čo Poliaci zvládli základnú skupinu a vybojovali rovnaký počet bodov ako Nemci, ich najväčšia hviezda bola dosť nevýrazná. Lewandowski sa ani raz nepresadil, napriek tomu, že spoluhráči hrali dosť na neho a ocitol sa v niekoľkých dobrých pozíciach.

Zlatan Ibrahimovič (Švédsko)

Švédsko bolo na ňom závislé a on sklamal. Zlatan nebol na ihrisku príliš vidieť, pôsobil unaveným dojmom. Ako celý švédsky tím. Hoci spoluhráči posielali na svoju hviezdu jednu prihrávku za druhou, neujala sa ani jedna a Švédi cestujú domov bez bodu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: fourfourtwo.com

Diskusia

Podobné články