Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Famózny večer v Miláne: O víťazovi rozhodla penaltová dráma

MILÁNO - Na milánskom štadióne San Siro sme spoznali nového držiteľa "ušatej" trofeje pre víťaza Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Realu Madrid sa stali víťazmi Ligy majstrov v sezóne 2015/16. Pre Real je to jedenásty triumf v súťaži. Skóre zápasu otvoril v 15. minúte z hraničnej situácie Sergio Ramos. V druhom polčase najprv nepremenil pokutový kop Griezmann, aby jedenásť minút pred koncom vyrovnal Carrasco, ktorý poslal zápas do predĺženia. V ňom sa nerozhodlo a o víťazovi rozhodli až kopy zo značky bieleho bodu. Smutným hrdinom stal Juanfran, ktorý v štvrtej sérii poslal loptu len do žrde a Cristiano Ronaldo následne rozhodol o triumfe "bieleho baletu".

Finále Ligy majstrov - San Siro, Miláno:

Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 pp (1:0) 5:3 na pok. kopy

Gól: 15. Ramos - 79. Carrasco. ŽK: Carvajal, Navas, Casemiro, Ramos, Danilo, Pepe - Torres, Gabi. Rozhodoval: Clattenburg (Angl.)

Rozstrel: Vázquez - 1:0, Griezmann - 1:1, Marcelo - 2:1, Gabi - 2:2, Bale - 3:2, Niguez - 3:3, Ramos - 4:3, Juanfran - nedal, Ronaldo - 5:3

Real: Navas - Carvajal (52. Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos (72. Isco) - Bale, Benzema (77. Vázquez), Ronaldo

Atlético: Oblak - Juanfran, Savič, Godin, Filipe Luis (108. Hernández) - Niguez, Gabi, Fernandez (46. Carrasco), Koke (116. Partey)- Griezmann, Torres

/video doplníme/

Od začiatku sa na milánskom San Sire hralo naplno a už v šiestej minúte mal Real obrovskú šancu. Po priamom kope Balea sa na hranici malého vápna dostal k lopte Casemiro, ale brankár Oblak famózne zasiahol nohou. Po štvrťhodine už toľko šťastia nemal. Kroosov nadýchaný center nadvihol Bale a pred Oblakom loptu jemne tečoval Sergio Ramos. Situáciu, ktorá výrazne zaváňala ofsajdom, napokon anglický rozhodcovia pustili v prospech Realu. V elektrizujúcej atmosfére sa oba tímy snažili ohrozovať brankárov, ďalšiu vážnejšiu príležitosť sme však videli až v 32. minúte. Benzema sa uvoľnil okolo svojho strážcu, posielal prudký center do päťky, kde vyletel proti lopte Oblak, ktorý ju vyboxoval do bezpečia. O pár minút neskôr preveril pozornosť Navasa Griezmann, jeho pokus do stretu brány brankára Realu neohrozil. "Biely balet" bol v prvom polčase o čosi aktívnejším tímom a aj preto šiel do šatní s vedením 1:0.

Druhý počas začalo lepšie Atlético, ktoré od úvodu obliehalo pokutové územie súpera a po súboji Pepeho s Torresom odpískal rozhodca Clattenburg penaltu. Zodpovednosť na seba vzal najlepší strelec tímu Griezmann, ktorý ale napálil loptu len do brvna. V 54. minúte opäť horelo pred Navasom. Po rohovom kope sa lopta dostala až ku Savičovi, ktorý len o centimetre minul bránu. O päť minút neskôr sa bez prípravy oprel do lopty, ktorá skončila vedľa. Dvadsať minút pred koncom mohol Real zasadiť súperovi definitívne KO, Benzema sa rútil sám na Oblaka, ktorý ho vo výbornej príležitosti ukážkovo vychytal. O niekoľko minút neskôr mohol Real opäť svojho rivala doraziť, infarktové stavy v šestnástke Atlético zvládlo a z protiútoku našiel Juanfran voľného Carrasca, ktorý prudkou strelou takmer roztrhol sieť. Sedem minút pred koncom poslal ďalší nepríjemný center Juanfran, našiel ním Torresa, ktorý páli mimo. Viac sa na San Sire neudialo, a tak sa duel dostal až do predĺženia.

Po štyroch minútach predĺženia pohrozil Cristiano Ronaldo, ktorý po rohu Isca prehlavičkoval Godína, no loptu poslal len do rukavíc Oblaka. Hráči toho mali dosť, v prestávke sa v opatere lekárov ocitol Gareth Bale, ktorého trápili kŕče, Zidane však už striedať nemohol. Už v nadstavenom čase ešte pohrozili hráči Realu, no Jan Oblak mohol ostať pokojný. V druhej časti sa, aj dôsledkom vyčerpania hráčov, veľa nebezpečného neudialo a zápas sa tak dostal do penaltového rozstrelu. V ňom sa smutným hrdinom stal Juanfran, ktorý v štvrtej sérii poslal loptu len do žrde a Cristiano Ronaldo následne rozhodol o triumfe "bieleho baletu".

Fotogaléria (23 fotografií):

Finále LM 2016: Real-Atlético

Náhľadový obrázok k fotogalérii
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články