Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zemetrasenie v Slovane realitou, sedemnásť hráčov si hľadá nový klub

BRATISLAVA - Širší káder A-mužstva Slovana Bratislava prejde počas letnej prestávky viacerými zmenami. Známe sú už prvé mená odchádzajúcich hráčov.
Zdroj: facebook
Zdieľajte:

Viceprezident klubu Ivan Kmotrík . avizoval možné zmeny v kádri už po marcovej domácej prehre s Myjavou (0:1). Hráči vtedy ako formu pokuty zaplatili divákom vstupné na aprílovom domácom stretnutí s Ružomberkom. Ivan Kmotrík upozornil, že hráči majú do konca sezóny šancu ukázať, či si zaslúžia v Slovane zostať, alebo či sa s nimi klub rozlúči.

„Hráči mali ultimátum, aby zabojovali o miesto v klube tak, aby zotrvali. Bohužiaľ, niektorí k tomu nepristúpili tak, ako mali. Ako som nedávno povedal, nebudeme prihliadať na meno či skúsenosti, rozhodujú totiž kritériá. Tí, ktorí ich nesplnili, budú jednoducho umiestnení na transfer listinu,“ uviedol viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Z obrannej formácie odchádza ľavý obranca Jakub Podaný, pri ktorom klub uplatnil klauzulu o uvoľnení spod kontraktu. Do pražskej Slavie sa po polročnej anabáze v Bratislave vracia brankár Karel Hrubeš. V novej sezóne nebudú pokračovať ani stopéri Claude Dielna a Moise Adilehou.

Jarné hosťovanie v Skalici skončilo Dávidovi Hudákovi, ktorý bude umiestnený na transfer listinu, prípadne absolvuje hosťovanie. Pravý obranca Juraj Kotula by mal naberať zápasovú prax na hosťovaní s víziou návratu späť do kádra Slovana.

Zo stredovej formácie je už takmer definitívne potvrdený odchod Marka Milinkoviča do Turecka. Na transfer listinu bol zároveň zaradený srbský defenzívny stredopoliar Slobodan Simovič. Po vypršaní hosťovania, resp. zmluvy v klube nebudú pokračovať Mauro Gonzalez, Nermin Crnkič, Patrik Sabo a Matej Jakúbek. Po návrate z hosťovaní v zahraničí bude na transfer listinu umiestnený Samuel Štefánik. Hernú prax by mal na hosťovaní získať mladý záložník Adrián Kopičár.

Už o mesiac vyprší kontrakt útočníkovi Róbertovi Vittekovi, jeho budúcnosť je zatiaľ v rovine riešenia. Hosťovania v zahraničí skončili Filipovi Ďurišovi a Robertovi Matejkovi, obaja sú zaradení na prestupovú listinu. Pokiaľ o nich iné kluby neprejavia záujem, mali by Ďuriš i Matejka pôsobiť na hosťovaní.

Marko Milinkovič – odchod do tureckého Genclerbirligi Ankara

Róbert Vittek – vypršanie zmluvy, jeho budúcnosť je zatiaľ v rovine riešenia

Jakub Podaný – uplatnenie klauzuly o uvoľnení spod kontraktu

Slobodan Simovič – zaradený na transfer listinu

Karel Hrubeš – návrat do Slavie Praha

Claude Dielna, Moise Adilehou, Nermin Crnkič, Mauro Gonzalez – nepresvedčili na skúške, resp. hosťovaní

Samuel Štefánik – po návrate z hosťovania bude zaradený na transfer listinu

Patrik Sabo, Matej Jakúbek – neuplatnenie opcie

Dávid Hudák, Filip Ďuriš, Robert Matejka – po návrate z hosťovania budú zaradení na transfer listinu, prípadne absolvujú hosťovanie

Juraj Kotula, Adrián Kopičár – absolvujú hosťovanie, aby získali zápasovú prax

Zdieľajte:
Zdroj informácií: skslovan.com

Diskusia

Podobné články