Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

EURO U17: Béčko sa má niesť v znamení Nemecka, za ním sú tí druhí

BRATISLAVA - Predstavujeme vám B-skupinu Majstrovstiev sveta do 17 rokov 2016 v Azerbajdžane.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nemecko

Jeden z najväčších favoritov má opäť tím na to, aby získal svoj štvrtý titul. Doteraz ich má tri, ktoré vyhral v rokoch 1984, 1992 a 2009.

Brankársky post má na starosť dvojica z Mainzu, z ktorej je jednotkou Jan-Christoph Bartels. Pred ním v defenzíve nastupujú najmä stopéri s podobnými menami a síce Tom Baack & Florian Baak. Ľavú stranu má na starotsť Gian-Luca Itter z Wolfsburgu.

V záložnej rade sa ukrýva kapitán Atakan Akkaynak z Bayeru Leverkusen a rovnako dôležitým je aj Arne Maier z Herthy. Nemenej aj ľavé krídlo Jano Baxmann z Werderu Brémy, ktorý sa s tromi gólmi stal najlepším strelcom kvalifikácie.

Na hrote útoku sa strieda Renat Dadashov, ktorý má korene práve z Azerbajdžanu, teda krajiny, kde sa šampionát odohráva a Yari Otto.

Ukrajina

V bráne je neotrasiteľnou jednotkou Andrej Lunin a pred ním veľkou oporou kapitán zo Šachtaru Donetsk Valerij Bondar, ktorý spoločne s Denysom Popovom odohral z obrancov všetky zápasy v kvalifikácií.

Plný počet duelov má aj trojica zo záloha a síce Maksym Chech, Oleksiy Khakhlov a Serhiy Buletsa, ktorý je zároveň s tromi gólmi aj najlepším strelcom.

Z útočníkov dali najviac, teda dva góly, Yaroslav Deda a Oleksii Kashchuk.

Rakúsko

Veľká sila Rakúska sa ukrýva v defenzívnej línii mužstva a zohranej defenzíve. Pred brankárom, ktorým je najčastejšie Benjamin Ozegovič nastupuje hlavne štvorica Lukas Malicsek - Luca Meisl - Alexandar Borkovič - Alexander Burgstaller.

Keď sa k tomu pripočíta kapitán na poste defenzívneho záložníka Valentino Müller, všetci súperi budú mať problém dostať sa do šancí. O ofenzívnu časť by sa zo stredu poľa mali starať Kenan Kirim či Philipp Sittsam.

Kelvin Arase a Nicolas Meister nastúpili ako dvaja útočníci na každý jeden zápas kvalifikácie, ale popracovať by mali na streleckej presnosti. Dokopy dali len jeden gól.

Bosna a Hercegovina

Filip Vasilj je neotrasiteľnou jednotkou, ktorý diriguje obranu na čele s Amirom Velićom, Amarom Beširevićom alebo Sašom Perićom. Často nastupuje aj Milan Mirić.

Kapitán Jasmin Čeliković je oporou v strede poľa, ktorá nevynechala v kvalifikácií nič dôležité a vysoko hodnotený Demirel Veladžić zo Sarajeva. Tím sa môže spoľahnúť aj na Nedima Hadžića, ktorý nastupuje aj na pozícii útočníka a jeho materským klubom je nemecký Bayern Mníchov a Ševkiju Resića.

Rovnako, ako Hadzič a Veladžič dali dva góly aj útočníci Edis Smajić & Tomas Dadić.

Tip portálu futbalovysvet.sk:

1. Nemecko 9 bodov

2. Rakúsko 4 body

3. Ukrajina 4 body

4. Bosna 0 bodov

Zdieľajte:
Zdroje informácií: www.transfermarkt.com, wikipedia.com

Diskusia

Podobné články