Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

EURO U17: V áčku favoritom Portugalsko, domáci môžu len prekvapiť

BRATISLAVA - Predstavujeme vám A-skupinu Majstrovstiev sveta do 17 rokov 2016 v Azerbajdžane.
Zdroj: betarades.gr
Zdieľajte:

Azerbajdžan

Pre usporiadateľa je to historicky prvá účasť na šampionáte a už v základnej skupine to bude mať veľmi ťažké. Portugalsko, Belgicko a Škótsko sú papierovo lepší súperi, ale úspech môže prísť vďaka tímovému výkony, o ktorý sa budú pravdepodobne zverenci Tabriza Hasanova opierať.

Oporou tímu by mal byť najmä kapitán Elchin Asadov a najmä tímový duch. Väčšina hráčov nastupuje za kluby z domácej súťaže. Dopĺňa ich niekoľko futbalistov z Turecka a o rok mladší útočník Murad Mahmudov, ktorý patrí k nádejam nemeckého RB Lipsko.

Belgicko

Je to síce trochu prekvapivé, ale od roku 2002 sa Belgičania zúčastnili štyroch zo štrnástich turnajov. Dvakrát z toho bola účasť v skupine a dvakrát semifinále. Naposledy minulý rok. Aj napriek silnej ofenzíve tkvie veľká sila najmä vzadu.

Kapitán Zinho Vanheusden z Interu Miláno diriguje obranu s ďalšími talentami ako Hannes Delcroix, Sebastiaan Bornauw či Daam Foulon. Záložnej rade šéfuje stredný záložník z Anderlechtu Milan Corryn, ktorý hrá pod ofenzívnom stredopoliarom menom Francesco Antonucci (Ajax).

Jules Vanhaecke sa s tromi gólmi stal najlepším strelcom kvalifikácie. Celkovo však dalo Belgicko za šesť duelov len sedem gólov, čo nie je najideálnejšie.

Portugalsko

Odkedy sa hrá turnaj do 17 rokov Portugalci vyhrali jedenkrát a to v roku 2003 pod vedením kapitána Miguela Velosa, ktorý sa stal aj najlepším hráčom turnaja. Okrem neho sa šampionátu zúčastnili aj Joao Moutinho, Bruno Gama, Vieirinha či Hélder Barbosa.

Takmer stopercentná bilancia v kvalifikácií robí z Portugalska jedného z celkových favoritov. Šesť zápasov prinieslo päť výhier a jednu remízu. Najlepším strelcom sa stal so siedmymi gólmi útočník Joao Filipe, ktorý nastupuje za Benficu Lisabon. K ďalším oporám sa radia kapitán Diego Queirós z Porta, Rúben Vinagre nastupujúci za AS Monaco, záložníci Gedson Fernandes (Benfica), Quina (West Ham) či útočník José Gomes (Benfica), ktorý dal v kvalifikácií päť gólov.

Škótsko

Štvrtá účasť britského tímu na záverečnom šampionáte prináša neľahkú skupinu, ale tím okolo trénera Scota Gemmila určite nebude len do počtu.

Bude to však chcieť zlepšiť ofenzívu, pretože tá dala za šesť kvalifikačných zápasov len sedem gólov a najlepším strelcom je dvojgólový Lewis Morrison z Kilmarnocku. Najväčšou hviezdou je ale Liam Burt z tímu Glasgow Rangers, ktorý má zo súčasného tímu najviac odohraných zápasov. Menším prekvapením je nenominovanie útočníka Callumna Morrisona, ktorý už zažil debut za áčko Hearts of Midlothian.

Tip portálu futbalovysvet.sk:

1. Portugalsko 7 bodov

2. Belgicko 5 bodov

3. Škótsko 4 body

4. Azerbajdžan 0 bodov

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.com, transfermarket.com

Diskusia

Podobné články