Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Kde sa vzal, tu sa vzal, v bránke Milána puberťák stál

MILÁNO - V ďalšej časti nášho seriálu o talentoch zavítame do Milána.
Zdroj: beinsports.com
Zdieľajte:

Ako blesk z čistého neba vyštartoval do sveta profesionálneho futbalu medzi najlepších hráčov na planéte len stále len 17-ročný taliansky brankár Gianluigi Donnarumma.

Rodák z mesta Castellammare di Stabia prišiel na svet 25. februára 1999 a už toho zažil viac, ako takmer žiadny jeho rovesník. Minimálne, čo sa týka futbalových kolegov.

Už fakt, že pred sezónou 2015/16 ho tréner Siniša Mihajlović napísal na súpisku A-tímu AC Milána ako trojku bol prekvapivý, ale ako mladík so svojou šancou naložil je niečo nevídané, neslýchané a neopakovateľné.

Svoj debut zažil v Číne, kde nastúpil v priateľskom zápase proti Realu Madrid a bolo z toho víťazstvo! A to nie hocijaké, mladučký gólman vychytal penaltové pokusy hviezd "Los Blancos" a AC-čko na ne vyhralo 10-9. Do hry ale išiel až v 72. minúte, kedy vymenil Diega Lopéza.

25. októbra 2015 zažil svoj súťažný debut a to úplne jednoznačným spôsobom. Mihajlovič ho zaradil rovno do základnej zostavy v dueli na San Siru proti Sassuolu, ktorý skončil víťazstvom domácich 2-1.

Vo veku 16 rokov a osem mesiacov sa stal vôbec najmladším brankárom, ktorý teda nastúpil na zápas Serie A. Hlavný kormidelník si ho nevedel vynachváliť a označil ho za "budúcnosť talianskeho futbalu."

Svoje prvé konto udržal o tri dni neskôr, pri víťazstve 1-0 nad Chievom Verona.

Odvtedy je mladík v pozornosti médií a jeho agent Mino Raiola ho označil za "umelecké dielo."

Chvála sa na Donnarummu sypala z každej strany. Boli to tréneri, spoluhráči, novinári, fanúšikovia a každý, kto sa futbalu aspoň kus rozumie ocenil jeho kvality vo veľmi nízkom veku.

V jeho prvom Derby della Madonnina vychytal nulu! Útočníkom Interu nedovolil ani jeden presný zásah a ospevovaný bol najmú jeho zákrok pri obrovskej šanci Édera. Duel skončil výhrou AC 3-0.

Na začiatku marca Donnarumma podpísal novú trojročnú zmluvu, čo zaručuje jeho zotrvanie v Miláne do roku 2019.

Národný tím

Reprezentoval v kategórií do 15 rokov a v minulom roku bol povolaný na ME U17. Svoju prvú pozvánku do "dvadsaťjednotky" dostal na priateľské duely proti Srbsku a Litve.

Jeho detským idolom je Gianluigi Buffon a práve k tomuto skvelému gólmanovi je Donnarumma prirovnávaný. Mal by byť jeho nástupcom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: wikipedia.com

Diskusia

Podobné články