Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Na Dubovského sa nezabúda: FOTO pamiatky na mieste tragédie

BRATISLAVA - Len kúsok od miesta, kde zahynul veľký slovenský talent, si ho naďalej pripomínajú.
Zdroj: TASR, facebook.com/zoraczoborovaofficial
Zdieľajte:

Peter Dubovský sa narodil v roku 1972 v Bratislave. S futbalom začínal vo Vinohradoch, neskôr žiaril v drese bratislavského Slovana, s ktorým v sezóne 1991/1992 získal titul. Dubovský k nemu prispel 27 gólmi a stal sa kráľom strelcov. V nasledujúcej sezóne si to zopakoval. Slovan následne v prvom kole Európskeho pohára majstrov narazil na slávny Real Madrid. V prvom zápase prehral 1:2, keď jediný jeho gól strelil Dubovský. V odvete potom Slovan iba remizoval na Santiago Bernabeu a z pohára vypadol, no v spomínanom zápase s Realom padol mladý "Dubák" do oka madridským funkcionárom.

Po poslednej federálnej sezóne 1992/1993 putoval do hviezdneho španielskeho mužstva. V prvej sezóne v Madride nastupoval pravidelne, v 26 zápasoch však zaznamenal len jeden gól. V tej ďalšej hrával už len sporadicky a tak prestúpil do Ovieda. V modrom drese strávil päť sezón a strelil 17 gólov. Bol lídrom nielen v klube, ale aj v reprezentácii, za ktorú odohral 33 zápasov a nastrieľal 12 gólov. Zahral si aj v československom tíme, kde odohral 14 zápasov a strelil deväť gólov.

Medzi najväčšie koníčky Dubovského patrilo aj fotografovanie, ktoré sa mu stalo osudným. V júni 2000 sa vybral na dovolenku do Thajska, kde sa pri fotení vodopádov nešťastne pošmykol a spadol z výšky viac ako 10 metrov, pričom utrpel silné krvácanie a poškodenie mozgu. Lekárska pomoc prišla neskoro.

Takto to vyzerá na mieste, kde našiel smrť:

Na jeho počesť sa od roku 2000 každoročne odovzdáva Cena Petra Dubovského, určená mladým talentovaným futbalistom do 21 rokov. Od roku 2000 futbalový klub ŠK Slovan Bratislava organizuje na jeho počesť turnaj futbalových prípraviek.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články