Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Supertalent slovenského futbalu: Iba 13-ročná hviezdička žiari po boku Beckhamovcov!

SOLÚN - Stále len 13-ročný futbalový supertalent Martin Šviderský zažíva skutočne rozprávkový príbeh. Mladý rodák z Vranova nad Topľou si plní svoje futbalové sny, keď sa vďaka obrovskému talentu, nadaniu a odhodlaniu aj napriek útlemu veku stal súčasťou akadémie jedného z najslávnejších európskych klubov!
Zdroj: facebook
Zdieľajte:

Šviderský, ktorý s futbalom začínal vo Vranove nad Topľou ako šesťročný, si vďaka svojmu talentu a tiež pomoci známej futbalovej osobnosti Ľubomíra Moravčíka, môže plniť svoj sen. Práve bývalý slovenský futbalista a tréner na internete objavil videá talentovaného mladíka, ktoré ho mimoriadne zaujali a ponúkol mu nabrať zahraničné skúsenosti v škótskom Celticu Glasgow a francúzskom AS Saint-Étienne. A v lete 2013 mladučký Šviderský namiesto užívania si letných prázdnin po prvýkrát mohol okúsiť zahraničný futbal a vo vyspelých zahraničných futbalových školách nazbierať mimoriadne cenné skúsenosti., ktoré ho výrazne posunuli ďalej.

Od októbra 2014 ešte pred dovŕšením 12. roku života už zarezáva v hviezdnej akadémii londýnskeho Arsenalu. Práve slávny londýnsky klub je vďaka prístupu a filozofii uznávaného trénerského mága Arséna Wengera k práci s mládežou a mladými talentmi v tomto smere považovaný za jeden z najhodnotnejších celkov v celej Európe. Jasným dôkazom ocenenia kvality je aj rozhodnutie legendárneho anglického reprezentanta Davida Beckhama, ktorého dvaja synovia navštevujú mládežnícku akadémiu Arsenalu.

Prečítajte si tiež: Beckham chce do svojho klubu v Miami hviezdu FC Barcelona

Skauti londýnskeho veľkoklubu si ho všimli v drese 1. FC Tatran Prešov na tradičnom Fragária Cup-e. Arsenal má vo svete päť akadémií a mimoriadne talentovaný slovenský záložník dostal pozvánku do kempu v Grécku, kde bol vybratý ako jeden z osemnástich mladíkov.

Do Solúna sa presťahoval v septembri 2014 a odvtedy na jeho život výrazne vplýva precízny školský režim aj futbalová škola. Martin sa v novom prostredí skvele adaptoval, učí sa tri jazyky a neustále formuje svoju osobnosť.

„Tréningové plány, ktoré zasielajú priamo z Anglicka, sú rovnaké pre všetkých päť akadémií. Dokonca pondelkový tréning je spoločný pre všetkých. Podmienky na trénovanie máme výborné. K dispozícii sú tri veľké ihriská s rôznymi typmi prírodnej trávy, plus jedno menších rozmerov a celkovo máme všetko, čo potrebujeme, zabezpečené na najvyššej úrovni,“ uviedol dávnejšie mladý fanúšik FC Barcelona a špílmachrov ako Gerrard, Xavi či Pirlo.

Mladí futbalisti trénujú trikrát do týždňa dvojfázovo, no rovnocennou prioritou k futbalu je vzdelanie. Ich celodenný program štartuje budíčkom o siedmej, po raňajkách pokračuje školou a prvý tréning majú o tretej. O piatej k ním prichádzajú vychovávatelia a dve hodiny sa spolu učia. O devätnástej začína ďalší tréning s tým, že raz do týždňa sa venujú posilňovaniu. Hráči zo všetkých akadémií sa stretnú v Londýne v polovici júna a spoločne podľa vekových kategórií absolvujú sériu turnajov.

„Podobný model so školou som si už počas dvoch týždňov vyskúšal v Celticu, preto som tušil, čo ma môže v Grécku čakať. Keď človek nemyslí na to, že je tam sám, dá sa to zvládnuť a ak sa mám priznať, veľa voľného času ani nemáme, pretože aj počas víkendov sa nás stále snažia zamestnávať niečím zaujímavým. Keďže sme tam chlapci z viacerých krajín, komunikujeme po anglicky, v škole sa učíme po grécky a francúzsky,“ dodal M. Šviderský, ktorý Vianoce strávi v kruhu rodiny, ale už na Nový rok sa vracia späť, pretože 3. januára štartuje príprava.

Talentovaný slovenský mladík má do budúcnosti veľké plány, túži si zahrať zaujímavú ligovú súťaž v tíme atraktívneho európskeho klubu. Nuž, držíme palce a veríme, že o tomto šikovnom chalaniskovi budeme toho ešte veľa počuť!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet

Diskusia

Podobné články