Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 najzaujímavejších tunelov na štadiónoch

Pred príchodom na hraciu plochu čaká každého hráča rituál – prejsť tunelom. Niekedy je to síce len pár metrov, aj to však dokáže neuveriteľne pridať na celkovej atmosfére zápasu. Tu je výber siedmych najzaujímavejších tunelov.
Zdroj: Schalke 04
Zdieľajte:

7. Brazília – Maracana

Jedno z najlegendárnejších futbalových miest má rovnako veľmi pekný tunel. Kapacita štadióna je viac než 200 000 miest. Pokiaľ to skúsime porovnať napríklad s Nou Campom, Maracana je raz taká veľká.

6. Liverpool – Anfield Road

Snáď úplne všetci futbaloví fanúšikovia si pod pojmom Anfield Road nepredstavujú len tribúnu The Kop, ale aj znak, ktorý visí na stene tunela.

5. FC Barcelona – Nou Camp

Veľmi zaujímavý tunel má aj katalánska Barcelona. Klub vsadil na schody, ktoré sú lemované stenami s domácimi hráčmi. To všetko dopĺňa futuristický strop.

4. Real Madrid – Santiago Bernabeu

Tunel na štadióne Realu Madrid je veľmi nevšedný. Medzi oboma stranami schodov sú totiž mreže, ktoré od seba hráčov oddeľujú.

3. Bordeaux – Chaban-Delmas

Presne 120 metrov, takto ďaleko musia hráči Bordeaux a ich súperi prejsť, kým sa dostanú na ihrisko. Jedná sa o najdlhší tunel v Európe.

2. Inter a AC Miláno – Giusseppe Meazza/San Siro

Je jedno, či tento štadión nesie meno San Siro alebo Giusseppe Meazza. Futbalisti totiž vždy musia na ihrisko vyjsť po niekoľkých schodoch, čo výstupu dodáva elektrizujúcu atmosféru.

1. Schalke 04 – Veltins Arena

Najoriginálnejší tunel majú v Gelsenkirchene. Klub jasne odkazuje na históriu mesta, kvôli čomu je aj tunel ladený banícky.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: FutbalovySvet.sk, 90m.in

Diskusia

Podobné články