Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Barcelona zničila Rimanov, Messi a spol. im nadelili poltucet

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona sa stali ďalšími účastníkmi jarného osemfinále Ligy majstrov 2015/2016.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obhajca trofeje z Barcelony doma deklasoval AS Rím 6:1 a v predstihu ovládol tabuľku E-skupiny. Dvomi gólmi sa pod jasný triumf podpísali Luis Suarez s Lionelom Messim, ktorý skóroval po dvojmesačnej pauze.

Na Nou Campe mohli fanúšikovia Barcelony po dvoch mesiacoch opäť vidieť od začiatku v akcii "smrtiaci" trojzáprah Messi - Neymar - Luis Suarez, pričom už v úvodnom dejstve sa z jeho strany dočkali troch gólov. Po štvrťhodine hry prišiel prvý, Dani Alves si na ofsajdovej línii prebral prihrávku a pred prázdnu bránu naservíroval loptu Suarezovi - 1:0. O tri minúty sa skóre menilo opäť, po krásnej kombinácii sa dostal k zakončeniu Messi a ponad padajúceho Szczesného skóroval. Rímski "vlci" pôsobili paralizovane a do polčasu inkasovali aj tretíkrát, minútu pred koncom sa ujal half-volej Suareza.

Gólostroj Kataláncov pokračoval aj v druhom dejstve, pričom ich herný prejav sa vzhľadom na odovzdaného súpera zmenil na exhibíciu. V 56. minúte sa po excelentnej kombinácii Messi neulakomil a prihral pred prázdnu bránu Piquemu - 4:0. Po hodine hry sa argentínsky topkanonier postaral o piaty úder a rovnako ako Suarez mohol zaznamenať hetrik, nariadenú penaltu však v 76. minúte obaja prepustili Neymarovi. Jeho chabý pokus Szczesny chytil, ale na dorážku Correiru bol prikrátky. Bezradnosť Rimanov deklaroval v závere Džeko, keď rovnako jednoduchou strelou nepremenil ďalšiu jedenástku. Čestný gól napokon bosniansky kanonier predsa len zaznamenal v 91. minúte.

V stretnutí E-skupiny remizoval bieloruský BATE Borisov doma s Bayerom Leverkusen 1:1. Obaja tak stále majú šancu postúpiť, ak AS Rím nevyhrá vo večernom dueli na pôde obhajcu trofeje FC Barcelona.

5. kolo skupinovej fázy LM:

E-skupina

FC Barcelona - AS Rím 6:1 (3:0)

Góly: 15. a 44. Suarez, 18. a 60. Messi, 56. Pique, 77. Correira - 90.+1 Džeko


BATE Borisov - Bayer Leverkusen 1:1 (1:0)

Góly: 2. Gordejčuk - 68. Mehmedi


tabuľka:

1. FC Barcelona 5 4 1 0 14:3 13

2. Bayer Leverkusen 5 1 2 2 12:11 5

3. AS Rím 5 1 2 2 11:16 5

4. BATE Borisov 5 1 1 3 5:12 4

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články