Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilinu opúšťa jej TOP kanonier

Žilina predala kanoniera Jeliča do Rapidu Viedeň.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Káder slovenského futbalového vicemajstra MŠK Žilina opúšťa chorvátsky kanonier Matej Jelič. Dvadsaťštyriročný útočník sa v posledný augustový deň dohodol na spolupráci s popredným rakúskym klubom Rapid Viedeň, s ktorým podpísal zmluvu do leta 2019. Informovali o tom internetové stránky oboch klubov.

Rodák z Našic prišiel pod Dubeň pred dvoma rokmi z chorvátskej druhej ligy z tímu NK Rudeš. Počas svôjho pôsobenia v Žiline sa nielenže stal pevnou súčasťou základnej zostavy MŠK, ale v minuloročnej sezóne Fortuna ligy si vystrieľal s 19 gólmi aj titul najlepšieho strelca súťaže. Formu si preniesol aj do novej sezóny, keď v piatich zápasoch skóroval až šesťkrát. Zviditeľnil sa aj pri tohtoročnej žilinskej ceste v predkole Európskej ligy UEFA, kde sa stal jej najlepším strelcom so siedmimi gólmi.

"Vedenie MŠK Žilina rokovalo s Jeličom o novej zmluve už od leta, no jeho finančné požiadavky boli nad naše možnosti. V konečnej fáze rokovaní bola rozhodujúca túžba Mateja prestúpiť do Rapidu Viedeň, v ktorej vidí novú motiváciu a výzvu do ďalšej kariéry," uviedla webstránka MŠK. "Celá organizácia MŠK Žilina ďakuje Matejovi za vzornú reprezentáciu klubu a do jeho ďalšej futbalovej kariéry mu želá čo najviac športových úspechov a pevné zdravie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články