Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Krásne gesto fanúšikov trnavského Spartaka

Ľudí na balkáne postihla veľká tragédia. Povodne zaplavili obrovskú časť územia a veľa ľudí sa ocitlo bez strechy nad hlavou. Preto sa fanúšikovia Trnavy, ktorí vždy podporovali slovanskú vzájomnosť rozhodli pomôcť Balkáncom v núdzi.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

“Chuligáni“ ľudia, ktorí kazia slovenskí futbal, takto ich nazýva verejnosť. Pravda je však úplne inde. Sú to práve oni, tí posledný ľudia, ktorí držia náš futbal nad vodou. Bez nich by klesol úplne na dno. Mnohokrát boli označovaný ako spodok spoločnosti, no fanúšikovia “ Ultrass“ Spartaku počas derby opäť ukázali, že slovenskí fanúšikovia majú veľké srdce a charakter.

Počas derby zápasu medzi Spartakom a Slovanom vyhlásilo občianske združenie Bíli Andeli charitatívnu zbierku pre obete povodní na Balkáne. „Osud našich slovanských kamarátov nám nie je ľahostajný, preto sme sa rozhodli, že pomôžeme aspoň tým málom, čo môžeme. Medzi svojimi členmi a ostatnými ľuďmi dobrej vôle vyhlasujeme zbierku na podporu obetiam povodní. Vyzývame týmto Slovákov, nielen spartakovcov, ale všetkých, ktorým nie je ľahostajný osud ľudí na Balkáne, pomôžme bratom!“ Uviedol predseda predstavenstva Bílich Andelov.

Charitatívna akcia mala obrovský úspech. Mnohí fanúšikovia sa už 4 hodiny pred zápasom stretávali pred štadiónom, aby sa zapojili do tejto akcie a pomohli tak Balkáncom. Ĺudia nosili deky, šaty, potraviny, pitnú vodu, teda tie najdôležitejšie veci pre život. Akcie sa zúčastnilo veľa ľudí vďaka , ktorým sa situácia na Balkáne výrazne zlepší.

Okrem trnavského fanklubu poslali pomoc na Balkán aj oba zúčastnené kluby, keď prispeli celkovou sumou 40 000 eur na pomoc obyvateľom Balkánu.

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články