Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najférovejší tím Európy? Tri červené a tréner na tribúne

V minulej sezóne ich UEFA za férovú hru odmenila účasťou v predkole Európskej ligy. Anglický celok však na začiatku tejto sezóny zdivel.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hráči West Hamu dostali šancu, ktorá sa len tak neponúka. V minulom ročníku Premier League obsadili až 12. miesto, na míle ďaleko od pohárových miest. Lenže Anglicko dostalo jedno extra miesto pre najslušnejší tím sezóny, a to bol práve West Ham.

Od novej sezóny vedie tím nový tréner Slaven Bilič, známy búrlivák, ktorý celý tím akoby zmenil. Hneď v prvom predkole nedohral pre vylúčenie Diafra Sakho. Aj napriek tomuto oslabeniu postúpili „kladivári“ do ďalšieho predkola. Ani v ňom však neostali s čistým štítom, odvetu na ihrisku Birkirkary dohrávali v oslabení.

Ani tretie predkolo sa neminulo „tradícii“, keď bol v prvom zápase na ihrisku Astry Giurgiu vylúčený James Collins. Aby toho nebolo málo, trénera Biliča vykázal hlavný rozhodca na tribúnu. „Bol to frustrujúci večer, pretože sme hrali dobre až do vylúčenia. Collinsa nemôžem z ničoho viniť, druhá žltá karta bola podľa mňa prísna,“ povedal po zápase chorvátsky tréner.

Spolu s West Hamom si miesto v EL vďaka fair play vybojovali aj tímy z Holandska a Írska. Londýnsky celok sa vďaka prvenstvu v anglickom rebríčku slušnosti predstavil v európskom pohári prvýkrát od roku 2006, no pri pohľade na zápasy by nikto nepovedal, že je tam práve vďaka fair play. Fanúšikovia klubu dokonca na internete vtipkujú, že je to prvá a posledná odmena za fair play. „Mám pocit, že sa v tejto sezóne vďaka fair play do Európy nekvalifikujeme...“ napísal na sociálnej sieti Twitter jeden z fanúšikov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.blesk.cz

Diskusia

Podobné články