Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Liberecký Hroššo finálovým hrdinom rozstrelu, Bakoš má pohár i titul

Hrdinom futbalistov Slovana Liberec v stredajšom finále Českého pohára bol slovenský brankár Lukáš Hroššo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spolu s jeho spoluhráčmi získal druhýkrát v klubovej histórii národný pohár, keď v Mladej Boleslavi zdolali Jablonec na jedenástky 3:1 (v riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1).

Hroššo v rozstrele z 11 m dve strely chytil, raz mu pomohlo brvno. Výraznou mierou sa pod úspech podpísal aj Marek Bakoš, ktorý v 86. minúte vyrovnal ako striedajúci hráč. Liberec si zabezpečil účasť v 3. predkole Európskej ligy 2015/2016. Jablonec viedol po góle Martina Doležala, ale štyri minúty pred koncom vyrovnal Bakoš, ktorý prišiel na ihrisko len v 78. minúte. V jedenástkovom rozstrele sa za domácich presadil len slovenský stredopoliar Ján Greguš, za hostí strelil jeden z troch gólov Michal Breznaník. Liberec napodobil triumf z roku 2000.

„Vyhrali sme pohár, to je niečo úžasné. Zachránili sme sa aj v lige, čo je ešte lepšie. Bola to ťažká sezóna, ale my sme nakoniec zvládli oba ciele,” povedal v rozhovore pre portál idnes.cz Hroššo, ktorý ale odmietol označenie hrdina. „Darilo sa mi v penaltách, ale hrdinovia sme všetci. Každý makal na doraz nielen vo finále. Bakoš vyrovnal, čo mu prajem, a potom sme zvládli aj penalty. Jablonec už skoro držal pohár, sme radi, že sme mu ho vytrhli z rúk.”

Výrazný podiel na triumfe má aj útočník Bakoš, hoci aj on prejavil v pozápasovom hodnotení skromnosť. „Som rád, že sme sa zachránili, a že sme vyhrali pohár. Či dám gól ja alebo niekto iný, je úplne jedno. Som rád, keď sa naplnia kolektívne ciele,” povedal vo videorozhovore pre idnes.cz. Bakoš má po polsezóne v Plzni na konte v Synot lige aj majstrovský titul, môže sa tak pochváliť prestížnym double.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články