Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Obhajoba úspešná, Sevilla po skvelom zápase na týždeň kráľom Európy

FC Sevilla obhájila triumf v Európskej lige UEFA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC Sevilla obhájili víťazstvo v Európskej lige, keď vo varšavskom finále porazili ukrajinský Dnepropetrovsk 3:2. Sevilla získala štvrtý triumf v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente za posledných desať rokov.

Finále Európskej ligy - Varšava

Dnepropetrovsk - Sevilla 2:3 (2:2)

Góly: 7. Kalinič, 44. Rotaň - 28. Krychowiak, 31. a 72. Bacca

ŽK: Kankava, Kalinič, Bezus, Rotaň, Matos - Krychowiak, Carriço, Bacca. Rozhodoval: Atkinson (Angl.)

Dnepr: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Matos – Kankava (85. Šakov), Fedorčuk (68. Bezus) – Matheus, Rotaň, Konopljanka – Kalinič (78. Selezňov)

Sevilla: Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – Reyes (59. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo – Bacca (82. Gameiro)

Pre obe mužstvá to bola vôbec prvá vzájomná konfrontácia v histórii, jasným favoritom bol španielsky obhajca. To však neprekážalo Dnepru svojho súpera už v 7. minúte poriadne šokovať, Matheus si nabehol do pokutového územia, poslal center na Kaliniča a ten hlavou otvoril skóre - 1:0. Už o päť minút mohla Sevilla vyrovnať, ale Vitolovu strelu výborne zablokoval Fedorčuk. V 24. minúte hlavičkoval po rohovom kope nepríjemne Krychowiak, brankár Bojko jeho pokus vyrazil. Obhajca trofeje bol však aj naďalej aktívny v ofenzíve čo sa vyplatilo v 28. minúte. Z rohového kopu sa po prihrávke Baccu presadil prízemnou strelou Krychowiak - 1:1. Sevilla navyše pripravila pre súpera poriadne studenú sprchu, keď o tri minúty Reyes kolmicou vyslal do šance Baccu, ktorý si obišiel gólmana a do prázdnej brány otočil vývoj zápasu - 1:2. Ukrajinský tím sa nám pripomenul osem minút pred koncom prvého polčasu, keď Konopljankovu ďalekonosnú strelu, len druhú v zápase pre Dnepr, vytlačil brankár Rico skvelým zákrokom na roh. Do šatní sa predsa len odchádzalo za vyrovnaného stavu, minútu pred koncom sa z priameho kopu presadil Ruslan Rotaň.

Aj po zmene strán predvádzali oba tímy vo Varšave aktívnu hru, avšak na prvú výraznú šancu sme čakali až do 67. minúty. Rohový kop Banegu nadvihol hlavou Kolodziejczak, lopta sa dostala až ku Krychowiakovi, jeho pokus reflexne z čiary vyrazil brankár Bojko. O päť minút neskôr však opäť vypukla gólová radosť na španielskej strane. Obrana Dnepru nedokázala odvrátiť loptu, Vitolo je z prvej poslal oblúčikom do šestnástky a Bacca nekompromisne prekonal Denysa Bojku. V 79. minúte mohol Bacca skompletizovať hetrik, osamotený hlavičkoval z hranice malého vápna, ale Bojko reflexívne vyrazil na roh. Tri minúty pred koncom zažil varšavský štadión hororovú chvíľu, keď sa zrútil na trávnik Matheus, ktorý na krátky čas ostal v bezvedomí, trávnik však opúšťal na nosidlách už pri plnom vedomí. Dôvodom kolapsu mohla byť zrážka hlavou s jedným z hráčov súpera. Dnepr tak dohrával finále s desiatimi hráčmi, v záverečnom nápore už nedokázal vyrovnať a Sevilla sa tak teší z triumfu v Európskej lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články