Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ancelotti skončil v Reale Madrid

Tréner Carlo Ancelotti skončil v španielskom futbalovom veľkoklube Real Madrid.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V pondelok o tom informovala agentúra DPA s odvolaním sa na periodiká AS a Marca. Prezident klubu Florentino Perez by sa mal oficiálne vyjadriť k situácii ešte večer na tlačovej konferencii.

O ukončení pôsobenia 55-ročného kouča pri tíme 10-násobného európskeho šampióna sa už dlhšie špekulovalo. Stoličku mu podlomil fakt, že "biely balet" zostal po sezóne bez významnej trofeje - ligového titulu, domáceho pohára i bez triumfu v Lige majstrov. Ako o jeho najpotenciálnejšom nástupcovi sa v médiách hovorí o Rafaelovi Benitezovi, ktorý v súčasnosti vedie SSC Neapol.

Ancelottiho zotrvanie v Reale podporilo aj viacero hráčov vrátane najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda. Skúsený kouč počas svojho dvojročného obdobia v Reale doviedol mužstvo k jubilejnému desiatemu triumfu v Lige majstrov, víťazstvu v Kráľovskom pohári, európskom Superpohári a z titulu sa tešil aj na MS klubov FIFA. Jeho súčasná zmluva s klubom platila až do konca budúcej sezóny.

V pondelok sa objavili správy, že Ancelotti trpí ochorením krčnej chrbtice a v najbližšom čase odletí do Vancouveru, kde podstúpi operáciu. Samotný Talian to uviedol v rozhovore pre denník Il Giornale a priznal, že zdravotné problémy boli aj dôvodom, prečo si plánoval dať rok oddychu od trénovania v prípade, že by ho vedenie španielskeho klubu odvolalo z funkcie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články