Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ödegaard po debute: "Som hrdý a šťastný"

Talentovaný nórsky futbalista Martin Ödegaard po súťažnom debute v drese Realu Madrid žiaril spokojnosť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Iba šestnásťročnému tínedžerovi dal tréner Carlo Ancelotti príležitosť v zápase záverečného kola španielskej ligy proti Getafe. V 58. minúte vystriedal na ihrisku svojho hviezdneho spoluhráča Cristiana Ronalda, ktorý v prvom polčase strelil hetrik a navyše sa mohol s mužstvom tešiť z vysokého víťazstva 7:3.

Ödegaard sa vo veku 16 rokov a 6 mesiacov stal najmladším hráčom v A-tíme v dejinách 10-násobného európskeho šampióna. Prekonal tak doterajší zápis Sebastiana Losadu, ktorý debutoval za madridský veľkoklub v sezóne 1984/1985 vo veku 17 rokov a šesť dní. "Som veľmi hrdý a šťastný, bol to pre mňa špeciálny deň. Samozrejme, bol som trochu nervózny pred toľkými ľuďmi, ale snažil som sa užiť si tie chvíle. Prvá sezóna v Reale Madrid sa mi veľmi páčila, aj s tímom som sa cítil veľmi dobre," uviedol pre klubový web nórsky talent.

Real Madrid obsadil v sezóne 2014/2015 v Primera division druhé miesto. Nezmenil na tom nič ani trojbodový zápis proti Getafe, keďže úhlavný rival "bieleho baletu" FC Barcelona už pred týždňom rozhodol o zisku majstrovského titulu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články