Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hviezda Bundesligy poslala tvrdý odkaz chuligánom: Patríte za mreže!

BERLÍN - Futbalista Borussie Mönchengladbach Jannik Vestergaard sa obul do futbalových chuligánov.
Zdroj: TASR - ilustračná
Zdieľajte:

Futbalista bundesligového Mönchengladbachu Jannik Vestergaard v rozhovore pre nemecký denník Bild sa ostro vymedzil proti futbalovým chuligánom. Podnietilo to derby medzi Bröndby a FC Kodaň, v ktorom sa po rozhodujúcom góle domáceho Tibblinga spustilo hotové peklo a zápas musel byť prerušený.

Prečítajte si aj: VIDEO Greguš svedkom výtržností na tribúne: Derby Bröndby - FC Kodaň museli prerušiť!

Zhruba päťdesiatka naštvaných fanúšikov FC začala hádzať na hraciu plochu rôzne predmety, pričom zasiahli do tváre aj jedného z prítomných strážcov poriadku. Arbiter zápas prerušil, besnenie však pokračovalo, nechýbali bengálske ohne a dymovnice. Šialenstvo v podaní tvrdého jadra hosťujúceho tímu upokojila až polícia, ktorá použila voči chuligánom aj obušky. Výsledok? Deväť zranených policajtov a jeden usporiadateľ.

Dánsky reprezentant v službách Borussie Vestergaard doslova vypenil. "Také správanie je primitívne! Že napadajú usporiadateľov a policajtov, ktorí za nás riskujú životy, to je to najväčšie dno," nebral si servítku pred ústa. Pre chuligánov žiada najtvrdšie tresty. "Dúfam, že sa nielen do konca života nedostanú na futbal, ale dostanú aj trest od spoločnosti - väzenie!" dodal.

Šokovaný bol aj tréner FC Kodaň Stale Solbakken. "Mal som strach o svojich hráčov. Je to hanba pre dánsky futbal a náš klub," povedal po zápase.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články