Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Legenda Bayernu kritizovala bývalý klub: Ak nezmení toto, bude zaostávať za najlepšími

MNÍCHOV - Effenberg vyzval Bayern, aby bol aktívnejší na prestupovom trhu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Túžba vyhrať futbalovú Ligu majstrov motivuje európske kluby vynaložiť extrémne vysoké odstupné za hráčov. Bývalý kapitán Bayernu Mníchov Stefan Effenberg si myslí, že aj bavorské mužstvo by malo byť aktívnejšie na prestupovom trhu, inak bude zaostávať za najlepšími. Rozhovoril sa o tom pre portál t-online.de.

Prečítajte si aj: Mourinho chce hviezdu Realu Madrid, Zidane o tom nechce ani počuť

"Paríž Saint Germain, FC Barcelona, Real Madrid a tiež anglické tímy hrajú vysokými kartami. Ak sa Bayern nebude správať na prestupovom trhu podobne, bude rozdiel medzi ním a inými veľkoklubmi stále väčší. Hoci už dnes je dostatočne veľký," myslí si 49-ročný internacionál.

Uplynulý štvrtok padol prestupový rekord. Brazílčan Neymar posilnil Paríž Saint-Germain za 222 miliónov eur a otvoril novú dimenziu transferov. "Paríž po tomto určite bude jeden z favoritov na víťazstvo v Lige majstrov," tvrdí Effenberg.

Naopak, Bayern vyhral najprestížnejšiu klubovú trofej na starom kontinente naposledy v roku 2013 a podľa jeho bývalého kapitána, ďalšia nemusí tak skoro prísť. "Pre klub to nie je jednoduché. Neprekvapilo by ma, ak by ďalších desať rokov Ligu majstrov nevyhral," pokračoval bývalý stredopoliar. Starosti mu spôsobuje aj ďalšia skutočnosť: "Znepokojuje ma, že priemerní futbalisti dnes majú hodnotu 20 až 30 miliónov eur. To nie je dobré pre budúcnosť," zakončil Effenberg.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články